Monumentaal (bedrijfs)pand verbouwen of renoveren?

BuroKoek helpt je op weg met de checklist Verbouwen monument!

Je hebt als ondernemer gekozen voor een monumentaal pand, want dat pand draagt bij aan het imago van je bedrijf. Hiermee onderscheid je je. En dat straalt af op jou en je onderneming. Natuurlijk ga je bij het aankopen van een monument, of het maken van plannen voor een verbouwing, renovatie of herbestemming, niet over één nacht ijs. Want bij het aanpassen van een monumentaal pand komt het nodige kijken. Daarom helpen we je graag op weg met een handige checklist ‘verbouwen monument’.

scroll

BuroKoek: experts in het verbouwen, renoveren en herbestemmen
van monumentale panden

Wij zijn Arjan Pijnenburg en Jolanda van Deventer, specialisten in het verbouwen, renoveren en verduurzamen van monumentale panden. Als geen ander weten wij hoe je een monument in ere herstel. Zo denken we mee hoe je er echt ‘jouw’ pand van maakt. En daarnaast hoe je het optimaal laat aansluiten bij wat je nodig hebt voor jouw onderneming. Ook met wet- en regelgeving helpen we je op weg. Want kennis is er om te delen. Meer weten? Download dan direct de handige checklist verbouwen monument.

Handige checklist
Verbouwen Monumenten

Deze checklist, boordevol tips over het verbouwen, renoveren en herbestemmen van monumenten, ontwikkelden we speciaal voor bedrijven die zich in een monument willen vestigen.

De checklist helpt je op weg met:

  • een stappenplan maken
  • komen tot de juiste keuzes
  • kopen of huren?
  • nadenken over een logische indeling
  • idee over welke investering er nodig is
  • duurzaamheidsvragen
  • wet- en regelgeving
  • zijn er subsidies mogelijk?
  • welke vergunningen zijn er nodig?

“Dat inzicht en inlevingsvermogen is zo knap, zonder opdringerig te zijn“

MARGOT
eigenares woonhuis Bossche school

Checklist Verbouwen Monumenten

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zwartjes van 1883
monumentale winkel in Amsterdam

Zwartjes is gevestigd in een Rijksmonument in het stadscentrum van Amsterdam. Deze herenschoenenwinkel in het hogere marktsegment bestaat al 3 generaties. Door de winkel te voorzien van een kelder, ontstond de mogelijkheid om het winkeloppervlak en daarmee de omzet te vergroten.