Een monument als bedrijfspand vraagt om kiezen met verstand

We hoeven jou als ondernemer niet te vertellen hoeveel een bijzonder bedrijfspand doet voor je imago. Een monumentaal pand heeft iets dat je nergens anders ziet, die exclusiviteit straalt af op jou en je onderneming. Toch is het ook bij authentieke gebouwen zaak om met beide benen op de grond te blijven: de verbouwing moet een meerwaarde hebben en terugverdiend kunnen worden.

De eerste overweging die ondernemers bij de aanschaf van een bedrijfspand moeten maken, is een financiële. Is kopen slim, of is huren misschien verstandiger? Hoeveel moet je investeren om het pand op een toekomstbestendige manier in te richten? Hoe snel verdien je de verbouwing terug en kan een nieuw interieur of een efficiënte(re) inrichting daar een impuls aan geven? Door BuroKoek een analyse te laten maken van de kansen en kosten, kun je een gefundeerde beslissing nemen. Je kunt ervan op aan dat we je eerlijk adviseren over wat wel en niet haalbaar is, zowel bouwtechnisch als qua vergunningen en financiën.

Logische routing

Bij de inrichting van je kantoor, werkplaats of winkel moeten je functionele eisen centraal staan. We beginnen met het tekenen van een indeling. Hoe wordt het pand straks gebruikt en wat is de meest logische routing? Hoeveel en wat voor soort werkplekken moeten er komen? We bedenken creatieve oplossingen voor lastige ruimtes, denken na over een goede akoestiek en bedenken een helder lichtplan. Ook bepalen we samen of we bij een uitbouw of verbouwing aansluiten bij de bestaande bouwstijl, óf juist kiezen voor een spannende stijlbreuk die je klanten verrast.

Vergunningen

Als er een interieur ontwerp op tafel ligt waar je helemaal achter staat, is het zaak de vergunningverlener te overtuigen. Uiteraard houden we ons aan de wettelijke speelruimte binnen het bestemmingsplan, maar daarnaast speelt ook instemming van de Welstandscommissie een belangrijke rol. Wij presenteren onze ideeën met plezier en gebruiken onze ervaring om ook anderen ervan te overtuigen. We slijpen en schaven tot er een plan ligt dat aan alle kanten perfect past. Bij jou, bij het pand en bij de omgeving.

Uitvoering

Uiteraard bepaal je zelf in hoeverre wij je in de bouwfase ondersteunen. We maken bestektekeningen voor de uitvoerende partijen. We kunnen je helpen aan ervaren, betrouwbare specialisten en kunnen je begeleiden of adviseren bij de prijs- en contractvorming. Ook de bouwbegeleiding en oplevering kunnen we uit handen nemen.

monumentaal bedrijfspand

Zwartjes is gevestigd in een Rijksmonument in het stadscentrum van Amsterdam. Inmiddels runt de derde generatie deze herenschoenenwinkel in het hogere marktsegment. Doordat de huidige winkel onderkelderd werd, ontstond de mogelijkheid om het winkeloppervlak te vergroten. Bekijk het volledige project