Wonen in een monument: een warm thuis met een rijke historie

Bij het verbouwen van een monument heb je minder vrijheid dan bij nieuwbouw. Daar staat tegenover dat je bouwt aan een woonhuis waarvan er maar ééntje is. BuroKoek weet precies hoe je jouw wensen verwerkt in een verrassend, persoonlijk en (financieel) haalbaar ontwerp.

Hoeveel moet je investeren om jouw monumentale pand te transformeren tot het woonhuis van je dromen? Zijn je plannen betaalbaar en uitvoerbaar? Door BuroKoek een analyse te laten maken van de mogelijkheden en de kosten, kun je een gefundeerde beslissing nemen vóór de koop. Je kunt ervan op aan dat we je eerlijk adviseren over wat wel en niet haalbaar is.

Indeling maken

Bij het maken van de eerste schetsen beginnen we met het tekenen van een logische indeling. Hoe wordt de woning straks gebruikt en wat is daarvoor de meest praktische routing? Ook bepalen we samen of we bij een uitbouw of verbouwing aansluiten bij de bestaande bouwstijl, óf juist kiezen voor een spannende stijlbreuk. We bedenken creatieve oplossingen voor uitdagende ruimtes, denken na over een goede akoestiek en bedenken een helder lichtplan. In een later stadium besteden we aandacht aan de kleuren, materialen en details die jou aanspreken.

Vergunningen krijgen

Als er een interieur ontwerp op tafel ligt waar je helemaal gelukkig mee bent, is het zaak de vergunningverlener te overtuigen. Uiteraard houden we ons aan de wettelijke speelruimte binnen het bestemmingsplan, maar daarnaast speelt ook instemming van de Welstandscommissie een belangrijke rol. Wij geven met plezier een presentatie over de plannen en gebruiken onze ervaring om ook anderen te overtuigen. We slijpen en schaven tot er een plan ligt dat aan alle kanten perfect past. Bij jou, bij het pand en bij de omgeving.

Verbouwen zonder zorgen

Uiteraard bepaal je zelf in hoeverre wij je in de bouwfase ondersteunen. We maken bestektekeningen voor de uitvoerende partijen. We kunnen je helpen aan ervaren, betrouwbare specialisten en kunnen je begeleiden of adviseren bij de prijs- en contractvorming. Ook de bouwbegeleiding en oplevering kunnen we uit handen nemen.

aanbouw woonhuis

Dit gezin kwam ruimte te kort, met opgroeiende kinderen en aanhang. De oplossing ontstond in het souterrain waar een loungeruimte was gemaakt voor de kinderen. Deze lage ruimte, lag op de mooiste plek van het huis, namelijk direct grenzend aan de tuin. Bekijk het volledige project