BuroKoek uit Den Bosch is van Jolanda van Deventer en Arjan Pijnenburg. Met zulke smakelijke achternamen lag de naam voor hun bureau natuurlijk voor de hand. Jolanda en Arjan werken sinds 2008 samen en dat verveelt nog geen seconde.

zij over hem

“Arjan doorgrondt de mogelijkheden van een pand al terwijl hij er rondloopt. Hij is ongeëvenaard in het aanbrengen van logische structuren. Hij ontwerpt heel analytisch en schuwt bouwkundige ingrepen niet als ze leiden tot de perfecte oplossing. Als de structuur en looproutes in het plan helder zijn, volgt de uitwerking vanzelf. Arjan is daarin zeer ervaren en staat voor wat hij ontwerpt, maar hij luistert ook naar de ideeën van anderen. Dat maakt hem een fijn mens om mee te werken. Zijn vasthoudendheid, gecombineerd met zijn open houding leiden altijd tot het beste plan.”

hij over haar

“Mijn samenwerking met Jolanda is uniek. Op ontwerpgebied gebeuren er wonderen tussen ons. Elk idee dat ik uitspreek, vult zij aan. Zo pingpongen we op en neer en voor we het weten, ligt er een stevig, origineel architectonisch plan. Jolanda heeft de gave om haarfijn aan te voelen wat mensen willen, zelfs als ze dat zelf nog niet weten. Ze heeft een uitgesproken talent voor kleur, daarmee kan ze opdrachtgevers echt verrassen. Haar ontwerpen hebben karakter, ze zijn nooit steriel of zielloos. Er zit altijd wel ergens een detail met een knipoog in, dat iets zegt over de persoonlijkheid van de eigenaar.”