verbouwen particulier icon  ’s Hertogenbosch

 2018

 StijnStijl

Aanbouw arbeiderswoning

Om meer woongenot te creëren wilden de opdrachtgevers een aanbouw realiseren om een grotere keuken te krijgen. De kleine voormalige keuken stond niet in verhouding tot de rest van de ruimte en zat in de meest donkere hoek van het huis. In een mini-aanbouw was het toilet ondergebracht. De groene stadstuin moest geëerd worden en de Perzische slaapboom werd verplaatst achterin de tuin.

Vanwege de beperkte ruimte, werd een zo transparant mogelijke aanbouw gerealiseerd. De droom van de opdrachtgevers was een keukeneiland. De ruimte hiervoor was niet aanwezig. De oplossing lag in het aanbrengen van een verticale schuifpui, die zich sluit in het aanrechtblad. Een optie die vaker toegepast wordt in scheepsbouw, maar nog redelijk weinig toegepast wordt in een woonsituatie. Door de schuifpui te openen ontstaat in een zomersituatie het keukeneiland waar zij van droomden, en in de winter sta je nog steeds in de tuin te koken, maar dan achter glas.

“Gedegen, vakmanschap en waar passie de drijfveer is. Communicatie staat op nummer 1.”
Anna Cales & Leon van de Broek – eigenaren

BuroKoek vanaf 2010 _ Copyright © 2010-2019 _ Algemene Voorwaarden _ Design Zoubida Tulkens _ Development PINK Webdesign