verbouwen bedrijfspan icon  Den Dungen

 2014

 Michel Kievits

Woonboerderij Rijksmonument

De woonkamer van dit rijksmonument werd nauwelijks gebruikt omdat er te weinig daglicht binnen kwam door de kleine, lage ramen. De oplossing lag in het deels verwijderen van de verdiepingsvloer waardoor een ruime vide ontstaat met vier daglichten, waardoor het licht van boven in de ruimte valt. De slaapkamer en badkamer in de kap zijn verbonden d.m.v. een loopbrug. De voorgevel is weer in de oorspronkelijke staat teruggebracht ,afgeleid van oude foto’s en archiefmateriaal. De ruimte straalt een western sfeer uit, waarbij veel pure materialen gebruikt zijn, zoals onbehandeld hout, beton, staal en leemstuc.

“Middels een frisse blik en out-off-the-box visie is er een bijzondere woonbeleving gecreëerd! Puzzelen tot het past, in alle opzichten. We wonen hier graag en genieten iedere dag van het resultaat.“

Frauke en Daan Schneider – eigenaren

BuroKoek vanaf 2010 _ Copyright © 2010-2019 _ Algemene Voorwaarden _ Design Zoubida Tulkens _ Development PINK Webdesign